Om Oss

Kennel Quinna Böskes

uppfödare av Terrier Brasileiro

Om Oss

Christina Lund heter jag och har Quinna Böskes kennel, jag bor i Vårby några kilometer utanför Örnsköldsvik.

 

Jag startade min uppfödning 1995 med schäfer som jag hade då, men det blev bara en kull eftersom Quinna blev sjuk så att hon fick äta kortison resten av livet.

 

Jag skaffade min första Terrier Brasileiro 2010, som jag köpte från Sidbäcks kennel som fanns i Helgum utanför Sollefteå. Året efter skaffade jag ännu en brasse, då hade jag två stycken hanar så 2013 skaffade jag min första tik som jag köpte från Sofalex kennel, hon är drygt 6 år nu. Hösten 2015 så hämtade jag hem en tik från Jyvämäens kennel och hon blir 4 år i sommar. 2017 köpte jag en ny hane från kennel True Staff i Danmark, han blir 3år till hösten.

 

Vi har fått en kull valpar födda våren 2019. Min äldsta hane ” Jack” har en kull valpar som föddes i Norge våren 2015 och det var tänkt att han skulle paras fler gånger, men nu blev han tyvärr sjuk i mitten av november 2016 med operation och jag tyckte att han piggade på sig ganska bra efter operationen men han blev jättedålig igen mellan jul och nyår, så då gick det inte att göra något mera för honom utan han fick somna in då, saknaden är stor efter honom då det var han som fick mig att älska denna härliga ras. Valparna som föddes maj 2019 är barnbarn till "Jack" genom sonen Picasso.

 

Jag åker på utställningar, tränar och tävlar i nosework, där mina hundar har godkänt doftprov i eukalyptus.

 

Jag tränar klicker och do as I do som är väldigt roligt. Vi har även provat på viltspår där vi tävlat lite, rallylydnad som vi får träna på lite mera innan vi ger oss ut på tävlingsbanan.

 

Jag kommer att ha uppfödning i liten skala i hemmiljö. Mina hundar är MPS testade, ögonlysta och patella kollade.

Christina Lund

Domsjö

© Copyright Kennel Quinnaböskes. 2018-2020 All Rights Reserved.